Pro Tourin avauksessa pro-tason tuulet

Powergrip Pro Tourin ensimmäinen kisapäivä käytiin oikukkaan pohjoistuulen sävyttämissä olosuhteissa. Pro-touria varten muokatut väylä 17 ja 18 heitettiin navakkaan vastatuuleen ja osoittautuivat hyvin haastaviksi.

 

Vieraampi näyttämö tarjosi yllätyksiä kärkeen

 

Avoimessa luokassa nähtiin yllätyksellinen ensimmäinen kierros ja monet pro-tourin kestomenestyjät hakivat vielä parasta tuntumaa rataan. Ensimmäisen kierroksen kuumin nimi hyytävässä tuulessa oli Nummelan Frisbeeseuran Ville Koutonen. 53 heiton (-8) kierros toi heiton etumatkan seurakaveri Juho Väisäseen.

Ville Koutonen jakaa kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen. Kuva: Jesse Kyytinen

Lahden Frisbee Clubin Janne Pääkkönen oli avauskierroksen positiivisin yllättäjä tuloksellaan 56 (-5) ja kierroksen kolmas. Vain heiton päässä Pääkkösestä vaani kuitenkin vaarallinen joukko tuttuja kärkinimiä.

 

Avausheitolla koriin

 

Avoimen luokan toinen kierros lähti räjähtävästi käyntiin. Tyyntyneissä olosuhteissa aloitettu yhteislähtökierros tarjosi huikeasti kaksi hole-in-onea jo ennen kierroksen puoltaväliä. Seppo Paju heitti kuudennen väylän yhdellä heitolla ja Juhani Vainio kilautti tiipaikalta suoraan ketjuihin väylällä 16.

“Väylällä kuusi heitin ensimmäisellä kierroksella vasemman laidan kuuseen. Toisella kierroksella hain kuluneella PA3:lla hyzerissa heittoa, joka kääntää yli. Kiekko osui matkalla vähän oksaan ja meni suoraan sisään”, Paju kuvailee kierroksen tulosta kaunistellutta suoritustaan.

Hole-in-onenkin heittänyt Paju nousi jaetulle kärkisijalle.

Myös hole-in-one -heittoihin alkukaudella erikoistunut Rauli Savela onnistui aiemmin samassa tempussa kyseisellä väylällä 6. Kauden kahdessa ensimmäisessä SFL-kilpailussaan heittämänsä ”holarit” saivat näin kaikkien tilasto-odotusten vastaisesti jatkoa Keljonkankaalla.

 

Koutonen jatkaa kärjessä, Paju nousi rinnalle

 

Seppo Paju nousi jakamaan kärkisijaa Ville Koutosen kanssa heitettyään toisen kierroksen kovimman tuloksen 62 heittoa (-9). Lietolainen ei ollut kuitenkaan vielä tyytyväinen peliinsä:

“Tuuli oli selkeästi tyynempää toisella kierroksella ja se helpotti peliä. Kokonaisuus oli selvästi parempaa kuin ensimmäinen kierros, mutta ei tähänkään tulokseen voi olla tyytyväinen.

Toki tein vähemmän virheitä, kierros oli sellaista peruspeliä ja tasoa täytyy vielä nostaa. Esimerkiksi nelosväylältä kuittasin kaksi bogia, vaikka kyseessä on helppo putteriheitto. Tavoite olisi päästä huomisella päätöskierroksella vähintään tulokseen kymmenen alle par.

Minun on ollut vaikea päästä kunnon flow-tilaan radalla. Puita sattuu olemaan niillä linjoilla joita haluaisin hakea ja pakotettujen heittolinjojen kautta on hankala päästä kymmenen metrin säteelle korista. Rata jättää tunteen, että täytyy pelata hankalia putteja paljon.”

Koutonen puolestaan oli peliinsä varsin tyytyväinen:

“Heitto tuntui hyvältä. Olen saanut myös lähipeliin kuntoon Kankaanpään kisan jälkeen ja kaikki osa-alueet tuntuvat nyt toimivan. Saavuimme Jyväskylään jo torstaina ja ehdin harjoitella hyvin rataa. Selkeä suunnitelma kaikille väylille antoi hyvät lähtökohdat kilpailuun.”

“Ensimmäiset kuusi väylää oli nihkeää peliä toisella kierroksella ja kierroksen ainoat bogit tulivat sieltä. Näillä väylillä pitää vielä petrata huomenna”, NFS:n mies jatkaa.

 

Blomroos nousi haastamaan Van Dykenia

 

Keli oli Jyväskylässä kohdillaan kakkoskierroksella.

Naisten avoimessa luokassa Vanessa Van Dyken (USA) tarrasi kiinni johtopaikkaan pelaten loistavan ensimmäisen kierroksen tulokseen 64 (+3).

Toisella kierroksella Rauman Frisbeen Henna Blomroos sai kiinni radan luonteesta selviytyen 67 heitolla. Vanessa Van Dykenin toinen kierros oli tasainen ja hän lähtee päätöspäivään kolmen heiton johdossa tuloksella 132 (+10).

Hannele Määttä ja Anne Kettunen ovat iskuasemissa neljän ja viiden heiton päässä toisesta sijasta.

 

Ikäluokkien kärjessä pääosin tutut nimet

 

Avoin 40v -luokassa Laukaan Puska Puttaajien Sami Väisänen aloitti kisan väkevästi välttäen avauskierroksella radan pahimmat karikot. Väisänen selvisi radasta 58 heitolla (-3). Luokkaa viime kaudella hallinneet Marko Hämäläinen (HMLD) ja Ville Piippo (TH) seurasivat vain heiton päässä.

Hämäläinen alitti myös toisella kierroksella radan ihannetuloksen ja johtaa kisaa ennen päätöskierrosta tuloksella 117 (-5). Piippo on jaetulla toisella sijalla vain kahden heiton päässä kärjestä.  Päivän jälkimmäisellä kierroksella Marko Rauha (7k) paransi ensimmäisen kierroksen tulostaan peräti seitsemällä heitolla ja nousi jakamaan toista sijaa Piipon kanssa.

Naisten 40v -luokkaa johtaa Riina Kotamäki (NFS) heiton marginaalilla Kristiina Sylmaniin (TT).

Janne Sandholm (PFG) pelasi kaksi tasaista 65 heiton (+4) kierrosta Seniorit-50 luokassa ja kuroi neljän heiton etumatkan sunnuntaille. Sandholmin takana Heikki Savolainen (TT)ja Ville Kotamäki (NFS) taistelivat rinta rinnan pitkin päivää. Herrasmiehet tarvitsivat 134 (+8) ja 135 (+9) heittoa Keljonkankaan radalla lauantaina.

Hallitsevalla seniorit 60-luokan suomenmestarilla Esko Jokisella (VV) on puolestaan turvallisen tuntuinen yhdeksän heiton etumatka päätöskierrokselle lähdettäessä.

Sunnuntain päätöskierros käydään väliaikalähdöin.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät ylävalikon takaa.

Teksti: M. Poikonen, JyLi / Kuvat: J. Kyytinen, Jyli