Paju ja Van Dyken kiertueen kärkeen

 

Pro-tourin avauskilpailu loi mielenkiintoisia asetelmia tämän kauden kiertueelle. Etukäteissuosikeista osa piti pintansa toisten haparoidessa pahemman kerran. Ikkunan jäädessä raolleen nousi kärkikymmenikköön roppakaupalla yllätysnimiä.

Keljonkankaan frisbeegolfrata alkoi olla jo tuttu pelaajille sunnuntain kolmannella kierroksella ja olosuhteetkin olivat otolliset. Kierrostulokset paranivat ja kärkisijoille ilmaantui varteenotettavia haastajia. Kaikissa luokissa lauantain kärkinimet pystyivät kuitenkin pitämään kiinni sijoituksestaan kilpailun loppuun saakka.

 

Mestari näytti kaapin paikan

 

Miesten avoimessa luokassa lähdettiin päätöspäivään Seppo Pajun ja Ville Koutosen johdossa. Paju aloitti kierroksen todella väkevästi ottamalla birdien kahdelta ensimmäiseltä väylältä. Kolmosväylällä heitettiin koko viikonlopun aikana vain kuusi birdietä, mutta lietolainen onnistui naulaamaan myös tämän väylän ja siirtyi neljän heiton tukevaan johtoon.

Viime vuoden kiertuemestari Seppo Paju jatkoi siitä mihin syksyllä jäi.

“Kierroksen alussa ja loppupuolella pelasin vahvasti ja siihen väliin jäi tasaisen suorittamisen vaihe. Valitettavasti heti kierroksen jälkeen on päällimmäisenä mielessä 18. väylän tuplabogi. Puttasin siinä liian löysästi, kun korin takana oli riskejä. Tuollaisessa paikassa pitäisi putata rohkeasti ja määrätietoisesti.

Kisan voittaminen on aina hienoa, mutta yritän kehittyä pelaajana ja keskittyä oman pelini viemiseen uudelle tasolle maailman kärjen haastamiseksi. Viimeisen väylän virheen myötä on vielä hieman kaksijakoiset tunnelmat.”, Paju kertasi kierrostaan.

“Oletin tulostason nousevan täällä kovemmaksi. Olen tyytyväinen, kun pystyin pelaamaan lähes kaikille heittäjille ennestään tuntemattomalla radalla parhaiten. Kolmen päivän harjoittelu radalla tuotti tulosta ja tällaisissa tilanteissa oppii valmistautumisen tärkeydestä.

Päätöspäivänä oli myös upeasti yleisöä – enemmän kuin aiemmin pro-toureilla – se auttoi.”

Paju heitti kolmen kierroksen kilpailussa yhteensä  163 heittoa (-20).

Teemu Nissinen nousi sunnuntaina toiseksi.

Teemu Nissinen onnistui loppukierroksella parhaiten kärkiryhmästä  ja kuittasi kierrostuloksellaan 55 (-6) luokan toisen sijan. Yhteistuloksen 168 (-15) myötä Nissinen jäi siis viisi heittoa Pajusta.

Kolmannen sijan  jakoi avoimessa luokassa peräti viisi urheilijaa: Henri Perälä ja nuori  lupaus Mikael Räsänen heittivät sunnuntaina tuloksen -7, Jalle Stoor pelasi -6, Joonatan Häme puolestaan -5 ja Miika Voutilainen päätti kierroksensa tulokseen -4. Kaikkien kokonaistulos 170 on 13 heittoa alle radan parin.

 

Naisten luokassa tiukka taisto

 

Naisten luokassa ratkaisu huipentui haastaville päätösväylille 17 ja 18. Kärkipari Vanessa Van Dyken ja rinnalleen jo alkuväylillä noussut Henna Blomroos lähtivät päätösväylille tasatilanteessa.

Van Dykenin kantti ja peli kestivät loppuun asti. Suomessa asuva amerikkalainen onnistui kriittisellä väylällä 17 eikä Blomroosin vastahyökkäys päätösväylällä tuottanut tulosta. Van Dykenille kiertueen avauskilpailusta täydet pisteet kahden heiton erolla Blomroosiin.

Henna Blomroos joutui taipumaan lopussa Vanessa Van Dykenille

Vanessa Van Dyken koki radan vaikeaksi voitosta huolimatta:

“Keljonkankaan rata oli todella haastava minulle. Olen tottunut pelaamaan avoimemmilla radoilla ja kisaradalla oli todella paljon teknisiä väyliä. Jouduin keskittymään paljon tarkkuuteen. Mutta onnistumisiakin tuli, kun pystyin voittamaan monta kunnioittamaani pelaajaa. Henna Blomroos, Hannele Määttä ja Jenni Eskelinen ovat lajin huippuja.

Viihdyin kuitenkin radalla ja Jyväskylässä ja aion osallistua vielä Tammisaaren ja Porin osakilpailuihin. Viimeinen taitaa valitettavasti jäädä väliin kisakalenterin päällekkäisyyksien vuoksi.”

Vanessa Van Dyken oli lopussa lujin.

Hannele Määttä onnistui säilyttämään kolmannen sijansa, vaikka takana viime vuoden kiertuevoittaja Jenni Eskelinen sekä Jenna Suhonen tekivätkin hienon nousun sijoille neljä ja viisi.

 

Hämäläinen nelikymppisten vahvin

 

Yli 40-vuotiaiden avoimessa luokassa kilpaveljet saivat katsella Marko Hämäläisen perävaloja koko päätöskierroksen ajan. Lähimmäs Hämeelinnan miestä pääsi Sami Väisänen, kolmen heiton päähän.

7k:n Marko Rauha pysyi kolmossijan arvoisesti väylillä.

Kolmannen sijan jakoivat tasatilanteessa sunnuntaille lähteneet Marko Rauha ja Ville Piippo, Piipon onnistuttua nousemaan takaisin rinnalle päätösväylän birdiellään.

 

Leidiluokan voittoon Riina Kotamäki

 

Riina Kotamäki ja Kristiina Sylman kamppailivat tasapäin yli 40-vuotiaiden naisten luokan voitosta viimeisen kierroksen loppupuoliskolle saakka. Kotamäki onnistui kaksikosta paremmin väylillä 15-18 ja kuittasi voiton.

Kolmannen sijan jakoivat Riitta Savolainen ja Susanna Lindqvist.

 

Grandmasters-luokassa huima taso sunnuntaina

 

Kovatasoiseksi äityneellä yli 50-vuotiaiden finaalikierroksella Janne Sandholm, Heikki Savolainen ja Jari Niskanen osoittivat nuoremmilleen, että Keljonkankaalla yltää ihannetuloksen pintaan ennen kaikkea kokemuksen ja tarkkuuden voimin.

Oulun Jari Niskanen heitti MPG-luokan kovimman kierroksen (+1) sunnuntaina.

Sandholm säilytti kärkipaikkansa ja Savolainen kakkossijansa, Niskanen puolestaan nousi kolmanneksi ohi takellelleen Ville Kotamäen.

 

Jokinen omaa luokkaansa

 

Viime kesän suomenmestari Esko Jokinen kruisaili sunnuntaina ylivoimaiseen voittoon yli 60-vuotiaiden luokassa. Markku Tohni oli yhtä selvällä erolla toinen ennen Jouko Rosenqvistia.

 

Markku Tohnin tyylinäyte.

 

Kohti kesää ja tutumpaa Tammisaarta

 

Kiertue jatkuu 1.-2.7. Tammisaaressa Västerbyn radalla. Välissä kilpailijat ehtivät hioa kisakuntoaan ja pelituntumaansa muun muassa Disc Golf World Tourin osakilpailuissa Tsekissä sekä EuroProTourilla Helsingin Talissa.

 

Teksti: Mikko Poikonen, JyLi & SFL

Kuvat: Jesse Kyytinen, JyLi