Urheiluviihdettä ja dramatiikkaa Kirjurissa

Powergrip Pro Tourin kolmannen osakilpailun päätöskierros oli melkoinen jännitysnäytelmä. Avoimen luokan voittotaistelussa oli mukana liuta kärkimiehiämme lähes loppuun saakka. Naisten luokassa puolestaan nähtiin harvinaisen kovatasoinen takaa-ajo.

 

Sini Lindholmilla sunnuntain kuumin käsi

 

Sini Lindholmin sunnuntain kierros (-4) toi alustavat rating-pisteet 974. Kuva: SFL / Teppo Ahola

 

Sadepilvet onnistuivat pääpiirteittäin kiertämään Kirjurinluodon kilpailualueen myös sunnuntaina. Raskaiden pilvimassojen alla ja puuskaisenkin tuulen armoilla osa pelaajista taipui, mutta toiset syttyivät toden teolla. Särmimmin pelikengännauhansa oli solminut Lahden Frisbee Clubin Sini Lindholm.

Lindholm lähti finaalikierrokselle neljänneltä sijalta, seitsemän heittoa kärkinaisen Vanessa Van Dykenin takaa. Eroa toisena olleeseen Henna Blomroosiinkin oli viisi heittoa.

 

Toisena päivään startannut Henna Blomroos säilytti pelirytminsä. Kuva: SFL / P. Tammisto

 

16-vuotiaan Lindholmin kuusi birdietä sisältänyt kierros oli murskaava. Taidokkaasti kiekkoa käskyttänyt lahjakkuus oli ennen päätösväyliä heittänyt määrätietoisesti mukaan naisten voittotaisteluun.

Kun Van Dyken ei kyennyt vastaamaan nuorten suomalaisten iskuun, käytiin voittokamppailu Lindholmin ja Blomroosin kesken. Kolmanneksi viimeisellä  väylällä (A1) Lindholm onnistui kuromaan kiinni Blomroosin heiton etumatkan.

Kun molemmat kärkiheittäjät tyylittelivät päätösväylältä birdiet, huipentui kilpailun voittotaistelu ratkaisupeliin. Blomroos oli tällä kertaa vahvempi ja kuittasi täydet sarjapisteet. Kirjurinluodon naisten palkintojenjaosta poistui sunnuntaina kuitenkin kaksi voittajaa.

 

Huippulahjakkaat Henna Blomroos (17v) ja Sini Lindholm (16v). Kuva: SFL / P. Tammisto

 

Miesten kiertuemestaruus ratkesi jo Porin päätösväylillä

 

Avoimen luokan päätöskierros eteni tasapäisenä taistona, kun Seppo Paju (7k, Turku) Leo Piironen (NFS, Nummela) Pasi Koivu (LDG, Heinola) ja Väinö Mäkelä (PP, Laukaa) nakuttivat alkukierroksella birdiejä tasaisen varmasti.

Koivu notkahti väylällä 9 tuplabogin arvoisesti, eikä hienosta loppukierroksesta huolimatta enää yltänyt voittotaistoon.

Väinö Mäkelä puolestaan nousi huiman 10:nnen väylän eaglen myötä kärkipaikalle. Epäonninen korista läpimeno pari väylää myöhemmin kuitenkin horjutti 2016 junioreiden Euroopan mestaria ja suisti  lopulta myös Mäkelän ulos voittokamppailusta.

 

Väinö Mäkelän viimeaikojen hienot otteet jatkuivat Porissa. Kuva: SFL / Teppo Ahola

 

Hallitseva Euroopan mestari Piironen pyrki ahdistamaan kärkipaikalle heittänyttä Seppo Pajua, mutta isku alkoi hyytyi kierroksen puolivälissä par-tuloksiin.

Pajulla lie siintänyt kiertuemestaruuden varmistaminen jo näkökentässään, kun mies onnistui vastaamaan vielä Piirosen viimeisten väylien iskuun. Seppo Paju vei näin ollen kisan lopulta kahden heiton erolla Leo Piiroseen. Pasi Koivu oli kolmas ja Väinö Mäkelä neljäs.

 

2016 EM- ja SM-kultamitalisti Piironen osoitti Porissa olevansa valmis ensi viikon SM-taistoon. Kuva: SFL / Teppo Ahola

 

Paju ratkaisi siis samalla pro-tourin kiertuevoiton edukseen. Jyväskylän ja Porin voitot höystettynä Tammisaaren kolmossijalla kerryttivät pistepottia sen verran komeasti, että lähin uhkaaja Pasi Koivu voi lähimmillään yltää pisteen päähän.

 

Seppo Paju varmisti Porin voitollaan Powergrip Pro Tourin kokonaisvoiton. Kuva: SFL / Nico Haavisto

 

Kiertueen seuraavista sijoista ja samalla tourin loppubonuksista nähdään Siilinjärvellä mielenkiintoinen taisto. Lisäksi Siilinjärven kunta höystää päätöskilpailun palkintopottia 500 euron lisäpalkinnolla, joten finaalikisassa riittää panoksia osakilpailutasollakin.

 

Pasi Koivulla on tällä hetkellä ote kiertueen kakkossijasta. Kuva: SFL / P. Tammisto

 

Katso kaikkien luokkien lopputulokset SFL:n Kisakoneessa

P. Tammiston, Teppo Aholan ja Nico Haaviston taltioimia hienoja hetkiä löytyy kuvamuodossa SFL:n kuvakirjastosta

 

FPM-dab. Kuva: SFL / Teppo Ahola

 

[edit: korjattu MPO-luokan tapahtumien kulkua – kilpailun aloitusväylänä toimi P1-väylä, joka on Kisakoneen tulospalvelussa järjestyksessä neljäs. Finaalikierros päättyi siis kaikilla pelaajilla väylään A3.]