Kiertueen päätöskierros vauhtiin!

 

Lauantaina pedattiin Tarinalaaksossa lähtökohdat sunnuntain kiertuehuipennukselle. Avoimessa luokassa jo avauskierros osoitti, että kärki on odotetusti kovatasoinen ja äärimmäisen tasainen.

Avoimen lohkon ensimmäinen kierros pelattiin pääosin kuivassa kelissä. Muutama paikallinen lyhyt sadekuuro väritti aamukierrosta.  Tarinalaakson väylät selvittivät parhain tuloksin Jukka Leinonen ja Matias Söderström, päätyen kierrostulokseen -10.

 

Kelien kylmetessä Jukka Leinonen lämpenee.

 

Vahvaa kautta pelaava Väinö Mäkelä heitti kahden heiton päähän kärkikaksikosta. Kärkikolmikon perässä peräti neljätoista pelaajaa pelasi kierroksen kahden heiton sisään.

 

Toisella kierroksella kovia nousuja

 

Avoimessa toisen kierroksen parhaasta tuloksesta vastasi Väinö Mäkelä upealla tuloksella -13. Loistavat kierrokset nähtiin myös Leo Piiroselta (-12) ja Matias Söderströmiltä (-10). Kärkiryhmässä viimeisellä kierroksella nähdään Mäkelän (-21), Söderströmin (-20), Piirosen (-19) lisäksi Jukka Leinonen (-19).

 

Väinö Mäkelä oli lauantai-iltapäivällä liekeissä. Kuva: Vuorelan Veikot

 

Tänään sunnuntaina on odotettavissa huikea taistelu osakilpailuvoitosta sekä Powergip Pro Tourin loppusijoituksista ja samalla kiertuebonuksista.

Tuulettomissa olosuhteissa pelatuissa kierroksissa tulostaso yltyi etenkin avoimessa luokassa lauantaina kovaksi. Yhteensä 46 pelaajaa on ennen viimeistä kierrosta kokonaistuloksissa alle radan ihannetuloksen.

Sunnuntaina ikäluokat ja naiset pelaavat kaksi kierrosta. Avoimen luokan finaalikierros alkaa klo 12 ja muiden luokkien kiertue huipentuu alkaen klo 15:30.

 

Blomroos kärjessä, Määttä nousi kakkospaikalle

 

Naisten luokan johtopaikkaa jakoivat ensimmäisen kierroksen jälkeen nuoret Henna Blomroos ja Anna-Sofia Haipus tuloksella +.1.

Toisella kierroksella kiertuevoiton varmistaneen Blomroosin tahti säilyi, mutta Haipus haparoi jo alkuväylillä. Takana Hannele Määttä löysi mainion pelivireen ja nousi kakkossijalle ennen iltapäivän päätöskierrosta.

 

Hannele Määttä (vas) nousi sunnuntaiaamuna haastamaan Henna Blomroosia (oik) osakilpailuvoitosta.

 

Naiset-40 luokan kärkeen pelasi avauskierroksella Kristiina Sylman (+11) neljän heiton erolla ennen Riitta Savolaista. Tasaisesti sunnuntaina heittäneet naiset taistelevat tasaväkisesti kiertueen loppusijoituksista.

 

Seniorien kärjessä tasaista

 

Seniorit-40 luokan kärkeen ensimmäisellä kierroksella pelasi Jani Winterhalter (-4). Hänen vanavedessään heiton päässä oli Marko Hämäläinen ja seuraavana Kari Vesala (-2).

Toisella kierroksella luokan ennakkosuosikit kiristivät tahtia. Suomen mestari Teemu Holappa sekä kiertuevoitosta taisteleva Erkka Leivo tekevät nousua. Kärjen tuntumaan nousi myös mainiosti heittänyt Haminan Jani Lindström.

Edellä kuitenkin Marko Hämäläinen pelaa tasokkaasti ja on kiinni kärkisijassa sekä kiertuevoitossa kahden kierroksen jälkeen. Ainut uhka kiertuevoitolle on kolmen heiton päässä Hämäläistä jahtaava Erkka Leivo, joka tarvitsee osakilpailun ohella apuja muilta. Leivon voittaessakin Hämäläiselle riittää sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon, mikäli osakilpailun kolmossijaa ei jaeta useamman pelaajan kesken.

 

Marko Hämäläinen on avauspäivän jälkeen kärjessä ja kiinni kiertuevoitossa.

 

Seniorit-50 luokan ykkössijan jakoivat ensimmäisen kierroksen jälkeen Janne Sandholm ja Ville Kotamäki tuloksella -4.

Sunnuntain aamukierroksella Kotamäki onnistui säilyttämään pelirytminsä haastajiaan paremmin ja nykäisi kolmen heiton etumatkan päätöskierrokselle. Sandholm ja Ilmari Kurtti ovat kuitenkin lähietäisyydellä, kärkiryhmässä jatkaa lisäksi Jari Niskanen.

 

Ville Kotamäki jakaa kärkisijaa ja jahtaa tiukasti viisikymppisten kiertuevoittoa.

 

Kokonaisvoiton varmistanut Markku Tohni on seniorit-60 sarjan ainoana osallistujana kahden kierroksen jälkeen tuloksessa +14.

 

Markku Tohni.

 

Teksti: Janne Mönkkönen, Vuorelan Veikot / SFL

Kuvat: SFL / Vuorelan Veikot