Oulu – Pikkarala 16.-17.6.

Aikataulu:

Lauantai 16.6.

9.00-9.20           Pakollinen ilmoittautuminen ja tuloskorttien hakeminen
9.30-9.45           Pelaajakokous
10.00                 1. kierros
15.30-15.45       Pakollinen ilmoittautuminen ja tuloskorttien hakeminen
16.00                  2. kierros

Sunnuntai 17.6.

9.00 alkaen      Finaalikierros

Esittely:

Kesäkuussa Prodigy Disc Pro Tour rantautuu Ouluun ja Pikkaralan radalle. Kilpailun järjestää Oulun frisbeeseura ry yhdessä Pikkarala Frisbeegolfin kanssa. Pikkaralan rata on yksi maamme pisimmistä ja haastavista, joten pelaajat pääsevät todellakin näyttämään kykynsä vanhan maanottamon alueella sijaitsevissa mäntymetsissä.

Pikkaralan rata on melko tuore isojen kisojen näyttämönä, vaikka järjestävällä seuralla on yli 20 vuoden kokemus kisojen järjestämistä, pienistä kisoista aina SM- ja EM-kisoihin asti. Pikkaralassa pelattiin syksyllä 2017 junioreiden ja amatöörien SM-kisa, ja sekä järjestelyt että rata keräsivät kiitosta osallistujista – vaikka toki radan haastavuuttakin nostettiin esiin.

Pro-tourissa kisaratana toimii Pikkaralan pro-rata, jonka par-luku on 65 ja mittaa radalla on huikeat 2890 metriä. Annetaan ratamestari Riku Kaajakari esitellä radan:

”Pro-rataa suunniteltiin auttamaan etenkin alueen huippuheittäjiä kehittymään edelleen ja uusia pelaajia kehittymään huippuheittäjiksi. Muutamalla väylällä on väyläpuita tuomassa vaihtelua ja tarkkuuden vaatimusta draivilinjoille. Joillakin väylillä on puiden päällä kulkevat sky-heitot mahdollisia. Risk and reward -tyylisesti ne voivat olla isokätisille tarkasti heitettynä hyvinkin palkitsevia, mutta voivat ne tuottaa katastrofinkin. Väylät ovat mahdollisia teknisillä väyläheitoilla pelata par-lukemaan, ja siten voi ehkä kuitenkin päätyä parempaan lopputulokseen. Radalla ei pärjää pelkällä pitkällä draivilla eikä myöskään vain tarkalla teknisellä neppailulla. Niitä tarvitaan molempia sekä mieluusti vielä pitkää ja tarkkaa väyläpeliä.”

Rataan voit tutustua myös videon kautta, tässä SkyBlue Disc Golfin kuvaama rataesittely:

SkyBlue Disc Golf tulee muuten paikalle kuvaamaan myös Pro Tourin osakilpailua.
Oulun osakilpailun yhteydessä järjestetään myös pituusheittokisa perjantaina 15.6. Heinäpään tekonurmikentällä keskustan kupeessa. Heittopituuksia pääsee mittauttamaan klo 14-17. Kenties nähdään uusia Suomen ennätyksiäkin?

Tervetuloa kisaan!

– Kilpailunjohtaja Kajsa Wickström –

*****

Ratakartta (tulossa)

Yleisöopas (tulossa)

(Caddiebook)