Kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour huipentuu Tampereella 15.-17.9.

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kauden 2023 päätösosakilpailu pelataan Tampereella, Tampere Disc Golf Centerin radalla perjantaista sunnuntaihin 15.-17.9.2023. 

Prodigy Disc Pro Tourilla kilpaillaan avoimessa (MPO) ja naisten avoimessa luokassa (FPO). Kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta, yksi kierros päivässä väliaikalähdöin. 

Lähdöt ovat 12 minuutin välein klo 8 alkaen. Perjantaina ja lauantaina luokkien lähtöjärjestys on MPO, FPO. Finaalipäivän alustava aikataulu on seuraava: MPO, 20 ryhmää, 8-12, FPO, 5 ryhmää, 12.12-13.24, MPO, 5 ryhmää, 13.36-15.24. Kierrokset kestävät yleensä 3-3,5 tuntia. 

Panoksena osakilpailuvoitot ja kokonaiskiertueen palkinnot

Tampereen osakilpailu on kauden 2023 viides ja samalla viimeinen kotimaisen pro tourin osakilpailu. Osakilpailuvoittojen lisäksi Tampereella ratkotaan näin ollen myös kokonaiskiertueen palkintosijat.

Ennen finaaliosakilpailua naisten avoimen luokan kiertuejohdossa on Jenna Hirsimäki (FrisbeeGolfClub Hyrylä) ennen Olivia Kindstedtiä (Porvoon Frisbeegolfseura). Hirsimäen ja Kindstedtin erottaa vain yksi piste, Hirsimäen ollessa kokonaispisteissä 313 ja Kindstedtin 312. Jenni Karppinen (Frisbeegolfseura FORE Turku) on kiertuepisteissä kolmantena (272 p). 

Kaikki kolme ovat mukana myös Tampereella. Kisan ennakkosuosikkeihin voidaan lukea myös edellisessä osakilpailussa Heinolassa kakkossijan Hirsimäen kanssa jakanut Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team). 

Avoimen luokan kokonaispistekilpailua johtaa Joonas Aalto (Rauman Frisbee) 263 pisteellä. Toisena on Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) 257 pisteellä ja kolmantena Ville Ahokas (Lords of Disc Golf) 215 pisteellä.

Koko kolmikko on mukana myös Tampereella. Mielenkiintoisia nimiä Tampereen osakilpailuun ovat myös muun muassa Mauri Villmann (Viro) sekä EM-kisoissa menestyneet Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) ja Joona Heinänen (Talin Tallaajat). 

Näin seuraat Prodigy Disc Pro Tourin viikonloppua

Tulospalvelu:

Livetulokset UDisc Livessä, tulospalvelu ja kisainfot Disc Golf Metrixissä.

Videotuotanto:

Kierrosten jälkituotannosta avoimen luokan osalta vastaa Disc Golf Finland, ja naisten avoimen luokan osalta Disc Golf Stream Suomi.

Seuraa paikan päällä:

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa paikan päälle seuraamaan Suomen parasta frisbeegolfia!

Lataa opas PDF-tiedostona.