Laine ja Anttila voittoihin Prodigy Disc Pro Tourilla Oulussa

Frisbeegolfin kotimaan pro-kiertueen kauden kolmas kilpailu Oulun Pikkaralassa sai odotetut voittajat, mutta tarjosi myös yllätyksiä.

Naisten kilpailua johti alusta loppuun ennakkosuosikki Heidi Laine (Lahden Frisbeeclub), mutta kisa pysyi tiukkanaaivan viimeisille väylille asti. Laine kertoi pelanneensa hyvin ja uskoneensa voittoon koko ajan. Parannettavaa hän sanoi vielä löytävänsä lähipelistä. Oulun voitto oli Laineelle jo kauden toinen ja hän pitää vankasti kiinni koko kiertueen kärkipaikasta.

Kisan kakkoseksi sijoittu Jenni Engström (Oulun frisbeeseura) ja jaetulle kolmannelle sijalle Jenni Karppinen (Joen liitokiekko) sekä Tinja Väisänen (Dark Flight Disc Golf)

Heidi Laine Pikkaralassa. Kuva: SFL
Heidi Laine draivaa Pikkaralassa. Kuva: SFL

Avoimessa luokassa voitosta kiivaimmin kamppailivat suurimmat ennakkosuosikit Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Niklas Anttila (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi. Tasaisesti läpi kisan pelanneet Anttila ja Lehtinen olivat kaikissa tilastoissa aivan kilpailun kärkeä – Lehtinen jopa koko kisan paras puttaaja. Voitto ratkesi lopulta Anttilan tasaisuuteen – hänen tuloskortistaan löytyi kolmelta kierrokselta vain neljä bogia. Anttilan voittotulos oli -23 Lehtisen taipuessa kahdella heitolla (-21). Kolmanneksi nousi sijalta 9 upealla viimeisellä kierroksella Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) yhteistuloksella -19. Kisan kovin yllättäjä oli jaetulle 4. sijalle sijoittunut vasta 14-vuotias Eetu Tuominen (Lempäälän Kiekko).

Anttilalle voitto oli kauden ensimmäinen ja vapautunut Anttila kertoikin kilpailun jälkeen, että päällimmäinen tunne oli helpotus kun vihdoin voittotili aukesi kaudelle.

Niklas Anttila puttaa Pikkaralassa. Kuva: SFL

Kiertue jatkuu elokuussa Kuopiossa, mutta sitä ennen kotimaan parhaat kilpailevat esimerkiksi European Open Major-turnauksessa Nokialla sekä useissa European Tourin ja EuroTourin kilpailuissa Pohjois-Euroopassa.

Oulun kisan tulokset: https://discgolfmetrix.com/2032737&view=info ja https://udisclive.com/live/oulu2022

Sosiaalinen media

Prodigy Disc Europen tunnelmia tapahtumasta Instagramissa ja Facebookissa: @prodigydisceurope ja Instagramissa: prodigydiscprotour

Viralliset hashtagit: #prodigydiscprotour &  #sflprotour

Videotuotanto

Oulun osakilpailua voi seurata live-streamissa osoitteessa www.discgolfstream.com

Kisasta julkaistaan myös jälkilähetykset Youtubessa. 
suomeksi selostettuina Discgolfstream: https://www.youtube.com/channel/UCsrmSG6MHhU7aAwsq-ZhY8g

suomeksi selostettuina Disc Golf Finland: https://www.youtube.com/c/DiscGolfFinland/videos

englanniksi selostettuina: https://www.youtube.com/watch?v=gANAASxFuec