Mäkelä ja Salonen voittoihin Turun Prodigy Disc Pro Tourilla

Eveliina Salonen ei antanut muille mahdollisuuksia Turun osakilpailussa. Alusta loppuun johtanut Salonen kruunasi kisat 1000-reitatulla finaalikierroksella (-2) ja voitti peräti 8 heiton erolla Henna Blomroosiin ja 14 heiton erolla Heidi Laineeseen. Kaikki kolme pelasivat ratingien valossa reilusti yli oman tasonsa, joten kilpailu oli äärimmäisen kovatasoinen.

Salonen on käytännössä jo varmistanut tourin kokonaiskilpailun voiton, koska hänellä on nyt kolme voittoa kolmesta osakilpailusta.

Väinö Mäkelä nousi tiukan kilpailun voittoon avoimessa luokassa

Heiton takaa-ajoasemasta finaaliin lähtenyt Väinö Mäkelä jatkoi vakuuttavaa kauttaan. Edellisen kisan voittanut Mäkelä onnistui tasoittamaan pelin Seppo Pajun kanssa heti ensimmäisellä väylällä ja siirtymään johtoon kolmannella väylällä. Tämän jälkeen kaksikko meni tasatahtia loppukierroksen, joten Mäkelä kirjasi itsellen kauden toisen protourvoiton kolmesta kilpailusta yhden heiton erolla Pajuun. Tasaisen kisan kolmas oli Luukas Rokkanen kaksi heittoa Pajun takana.

Mäkelä johtaa nyt touria 290 pisteellä. Toisena on Turun kisassa 12:ksi pelannut Lauri Lehtinen (250) ja kolmanneksi nousi Paju (234). Peli on siis vielä auki kun jäljellä on kaksi osakilpailua.

Mastereissa tutut voittajat

MP40-luokassa Juhani Vainio (-5) otti jo kauden toisen voittonsa vakuuttavalla pelillä peräti neljän heiton erolla Marko Hämäläiseen ja vankisti asemiaan tourin kärjessä.

Naisten masterluokassa Nina Rajala  (+15) piti kärkipaikkansa ja nousi samalla tourin kakkossijalle. Tourin kärjessä jatkaa toiseksi Turussa sijoittunut Susanna Virtanen.

MP50-luokassa Jouni Leskinen (+6) oli vaikeuksissa tuulen kanssa, muta edellisiltä kierroksilta kerätty ero riitti kuitenkin selvään voittoon. Toiseksi sijoittuivat Jori Löytynoja ja tourin kärjessä oleva Peter Seeck.

MP60-luokassa Marko Timonen (+20) oli joka kierroksella paras ja vei kilpailun voiton peräti 25 heiton erolla seuraaviin.

 

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Tourin yhteispisteet

https://discgolfmetrix.com/1591810