Prodigy Disc Pro Tour 2019 avattiin Talin frisbeegolfpuistossa

Ensimmäinen kilpailupäivä Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailussa Talin frisbeegolfpuistossa, Helsingissä on päättynyt. Lauantain aikana kussakin luokassa pelattiin kaksi pelikierrosta. Mukana kilpailussa on yhteensä 144 pelaajaa.

Avoimessa luokassa (MPO) vahvimman startin kisaviikonlopulleen sai Mikael Häme (Lahden Frisbee Club), joka pelasi avauskierroksella koko päivän parhaat kierroslukemat 49 heitolla (-13). Häme jatkoi vahvoja otteitaan myös iltapäivällä ja suuntaa kohti sunnuntain finaalikierrosta kärkipaikalta, yhteisheitoin 105 (-19).

Toisella kierroksella parhaat kierrostulokset pelasivat Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) ja Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Mäkelä nousi iltapäivän vedollaan kokonaistilanteessa toiseksi. Vain heiton päässä Mäkelästä, jaetulla kolmannella sijalla ovat Niklas Anttila (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja Tuomas Autio (Ähtärin Urheilijat). Vikström nousi puolestaan jakamaan kilpailun viidettä sijaa Jesse Niemisen (Vuorelan Veikot) kanssa. Vikström ja Nieminen ovat niin ikään vain heiton päässä Anttilasta ja Autiosta.

Avoimen luokan kärjessä on Mikael Häme Lahden Frisbee Clubista. Arkistokuva: Sebastian Ratu

Naisten avoimessa luokassa (FPO) kilpailun kärkipaikkaa pitää kahden kierroksen jälkeen hallussaan Viron Kristin Tattar. Tattar nousi kärkeen heti kilpailun avauskierroksella ja vastasi luokassa päivän parhaasta kierrostuloksesta (59, -3). Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) kiri illalla sadesäässä pelatulla kierroksella toiselle sijalle, Henna Blomroos (Rauman Frisbee) on kolmantena.

40-vuotiaissa miehissä (MP40) kärkitilaa pitää avauspäivän jälkeen hallussaan tasaisesti kaksi 60 heiton (-2) kierrosta pelannut Tommi Nyberg (Talin Tallaajat, Helsinki). Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf) on toisena ja Jani Winterhalter (Talin Tallaajat) kolmantena. 40-vuotiaissa naisissa (FP40) kärkipaikalle iltakierroksella kiri Talin Tallaajien Kristiina Sylman (148, +24). Toisena on Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja kolmantena Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt).

Talin Tallaajia edustavaKristiina Sylman johtaa FP40-luokan kilpailua avauspäivän jälkeen. Arkistokuva: Sebastian Ratu

Niin ikään järjestäjäseura Talin Tallaajia edustava Kari Vesala pitää hallussaan kärkisijaa 50-vuotiaissa (MP50) kokonaistuloksella 124 (0) ennen Jouni Leskistä (Nummelan frisbeeseura) ja kolmatta sijaa jakavia Mikke Haarasta (Wirmo DiscGolf Mynämäki) ja Juha Pohjalaista (Talin Tallaajat). 60-vuotiaissa (MP60) johtopaikalla on Harri Hynönen (Hangon Hyrskyt) tuloksella 136 (+12), toisena Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) ja kolmantena Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf).

Päätöspäivänä sunnuntaina Talissa pelataan vielä finaalikierros väliaikalähdöin klo 7.30 alkaen.

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.