Prodigy Disc Pro Tour jatkuu ensi viikonloppuna Tampereen frisbeegolfkeskuksessa

Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu pelataan 28.-30.5. Tampereen frisbeegolfkeskuksessa, joka on arvioitu Suomen vaikeimmaksi radaksi. Rataa on vielä entisestäänkin vaikeutettu tuomalla mukaan kaksi uutta maailmanluokan par-5-väylää. Luvassa on siis riittämiin haastetta Suomen parhaille pelaajille.

Kiertueen ensimmäinen osakilpailu näytti, että kaikissa kilpailuluokissa taso on jälleen noussut ja laajentunut. Ennakkoasetelmat lupaavat siis Tampereelle erittäin tasaista kamppailua kiertueen kärkipelaajien välillä.

Miesten avoimessa luokassa monta ennakkosuosikkia

Tampereella ykkösehdokas voittoon on Talin osakilpailun voittanut hallitseva tour-mestari Väinö Mäkelä. Talissa uusintaväylillä kakkoseksi jäänyt Lauri Lehtinen tuntee myös Frisbeegolfkeskuksen radan omakseen voitettuaan Tampereen osakilpailun vuonna 2019. Paikallisesti kärkitaistoon odotetan Tampereen Frisbeeseuran Daniel Davidssonia.

Naisten luokassa odotetaan taas kaksintaistelua

Naisten luokassa kohtaavat jälleen Suomen frisbeegolfia jo vuosien ajan hallinnut kaksikko Eveliina Salonen ja Henna Blomroos. Maailman parhaisiin pelaajiin kuuluvat Salonen ja Blomroos vuorottelivat kärjessä myös Talin osakilpailussa. Salonen vei siellä pidemmän korren, onko nyt Blomroosin vuoro? Ja pääsevätkö muut naiset sekoittamaan pakkaa.

Mastersluokissa täysi edustus

Myös 40-, 50- ja 60-vuotiaissa on luvassa tasaiset kilpailut ja vaikea rata voi muuttaa voimasuhteita nopeasti. Esimerkiksi MP40-luokassa PDGA-ratingin perusteella kuusi ensimmäistä on yhden heiton sisällä, joten kilpailut voivat hyvin ratketa vasta viimeisillä väylillä. Lähes kaikki ikäluokkien tourin kärkisijoilla olevat ovat paikalla myös Tampereella.

2020 Prodigy Pro Tour:

Näin seuraat Tampereen osakilpailua

Tampereen osakilpailu ei ole avoin yleisölle johtuen vallitsevista koronarajoituksista. Kilpailutapahtumia voi seurata kuitenkin livetulospalvelun ja  sosiaalisen median kanavien välityksellä. Lisäksi kultakin kilpailupäivältä tullaan tekemään videotuotantoa.

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kilpailujen aikataulut

Päiväkohtaiset alustavat aikataulut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi/paivakohtaiset-aikataulut/

Yhteystiedot

Prodigy Disc Pro Tour Tampereen frisbeegolfkeskuksessa 28.–30.5. Soukonvuorentie 8, Tampere. Kilpailussa noudatetaan tiukkaa koronaohjeistusta ja tämän vuoksi kilpailu ei ole vapaa yleisölle.

Mediatiedustelut: Kilpailunjohtaja Petri Anttiroiko, 045 69 56 766, pj@tfs.fi
Apulaiskilpailunjohtajat: Johanna Parviainen ja Joona Kekkonen