Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulussa

Prodigy Disc Pro Tour -kausi jatkuu, kun sijoituksista ja kiertuepisteistä mitellään Oulussa Pikkarala Frisbeegolfin radalla 16.–18. kesäkuuta.

Prodigy Disc Pro Tour käynnistyi vuoden 2023 osalta Talissa toukokuun viimeisenä viikonloppuna ja nyt on vuorossa kiertueen toinen pysäkki, kun kilpailijat matkaavat Ouluun. Talissa avoimen luokan voiton vei virolainen Mauri Villman muhkealla kuuden heiton marginaalilla ennen toiseksi sijoittunutta Nestori Tuhkasta (Mikkelin Frisbeegolf). Naisissa voiton vei Heidi Laine (Hämeenlinnan Discaajat) viiden heiton erolla ennen Jenni Karppista (Frisbeegolfseura FORE Turku).

Talin osakilpailussa nähtiin muun muassa useampiakin virolaisheittäjiä, mutta Oulun osakilpailun 131 ilmoittautuneessa pelaajassa ei ulkomaalaisnimiä näy, joten esimerkiksi Villman ei ole hakemassa toista peräkkäistä Pro Tour -voittoa. Myöskään viime vuonna Oulussa avoimen luokan voittanut Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) ei ole tällä kertaa mukana. Naisten puolella Laine puolustaa vuoden takaista voittoaan.

Talissa toukokuussa toiseksi tullut Karppinen on myös mukana Oulussa. Avoimessa luokassa Talin kolmonen Ville Ahokas (Lords of Disc Golf) saapuu Ouluun.

Ratingin mukaan avoimen luokan kovimmat nimet ovat Oulussa Vuorelan Veikkojen Jesse Nieminen(1026), Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Lauri Lehtinen (1026), Yhdysvalloissa kevään aikana hienoja sijoituksia napsinut, Talin Tallaajia seuratasolla edustava Joona Heinänen (1024), Oulun frisbeeseuran Kristian Kuoksa (1021) sekä Nousten Frisbeegolfin Teemu Lampainen (1014). Lehtinen oli viime vuonna Oulun osakilpailussa toinen ja Nieminen kolmas. Belgian Openin toukokuussa voittanut, FrisbeeGolfClub Hyrylää edustava Teemu Talikainen (1011) taistelee myös varmasti kärkisijoituksista.

Naisissa palkintopallisijoituksista kamppailevat viime vuoden kärkikolmikon lisäksi ainakin Belgian Openissa nelossijan ja Estonian Openissa seitsemännen sijan napannut Tinja Väisänen (Rauman Frisbee) sekä Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team), jolla on alla viidennet sijat mastereiden SM-kisoista ja Talin osakilpailusta.

Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu Oulussa on kolmipäiväinen. Jokaisena kilpailupäivänä pelataan yksi pelikierros väliaikalähdöillä klo 9 alkaen.

Teksti: Markus Viljanen

Aikataulu:

Perjantai 16.6.2023 | Kilpailupäivä 1

Golflähdöt 15 minuutin välein alkaen klo 09:00. Kilpailukierros kestää noin 3 tuntia.

Lauantai 17.6.2023 | Kilpailupäivä 2

Golflähdöt 15 minuutin välein alkaen klo 09:00. Lähtöjärjestys MPO, FPO. 

Sunnuntai 18.6.2023 | Kilpailupäivä 3

Golflähdöt 15 minuutin välein alkaen klo 09:00

Lähtöjärjestys: 
MPO, 20 ryhmää, 9.00-13.45, 
FPO, 5 ryhmää, 14.00-15.00, 
MPO, 5 ryhmää, 15.30-16.30

Mahdolliset ratkaisupelit pelataan väylillä 1, 2 ja 18 kunnes voittaja selviää. Mikäli radalla on vielä muita ryhmiä, voidaan ratkaisupelit käydä radan normaalin kierron mukaisesti väylältä 1 alkaen. 

Näin seuraat Prodigy Disc Pro Tourin avausviikonloppua

Tulospalvelu:

Livetulokset UDisc Livessä, tulospalvelu ja kisainfot Disc Golf Metrixissä.

Videotuotanto:

Kierrosten jälkituotannosta avoimen luokan osalta vastaa Disc Golf Finland, ja naisten avoimen luokan osalta Disc Golf Stream Suomi.

Seuraa paikan päällä:

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa paikan päälle seuraamaan Suomen parasta frisbeegolfia!

Lataa opas PDF-tiedostona.