Prodigy Disc Pro Tour käynnistyy viikonloppuna

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin ensimmäinen osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna 11.-12.5. Helsingissä, Talin frisbeegolfpuistossa. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut iso joukko Suomen huippupelaajia, muun muassa viime vuoden kiertuemenestyjiä ja arvokisamitalisteja, sekä haastajia myös naapurimaista Virosta ja Ruotsista. 

Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu pelataan Talin frisbeegolfpuistossa. Rata on tullut tutuksi aiemmilta vuosilta muun muassa eurooppalaiskiertueen osakilpailun, Tali Openin, kisanäyttämönä. Osakilpailun järjestelyistä vastaa paikallinen frisbeegolfseura Talin Tallaajat. Kiertueen pääyhteistyökumppani on Prodigy Disc Europe Oy.

Hallitsevat kiertuemestarit sankoin joukoin mukana

Avoimen luokan (MPO) kilpailusta voidaan hyvällä syyllä odottaa äärimmäisen kovatasoista ja tasaista mittelöä. Mukana ovat muun muassa kiertuemestaruuttaan puolustava, viime kaudella myös EM- ja SM-pronssia saavuttanut Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) ja hallitseva Suomen mestari Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura). Järjestävän seuran Talin Tallaajien riveistä esille voidaa nostaa kautensa lupaavasti Yhdysvaltojen ammattilaiskiertueella Disc Golf Pro Tourilla avannut Jalle Stoor. 

Väinö Mäkelä voitti viime vuonna Prodigy Disc Pro Tourin kiertuemestaruuden avoimessa luokassa. Myös kiertueella toiseksi sijoittunut Ville Ahokas ja kolmanneksi sijoittunut Leo Piironen ovat mukana Talin osakilpailussa. Kuva: SFL / Sebastian Ratu

MPO-luokan tapaan myös naisten avoimen luokan (FPO) kilpailuun on ilmoittautunut mukaan koko edellisvuoden kiertueen kärkikolmikko: Henna Blomroos (Rauman Frisbee), Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) ja Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura). Kolmikkoa haastamaan saapuu muun muassa viime kesän EM-pronssimitalisti, Viron Kristin Tattar. 

Sekä Blomroos että Salonen ovat jo avanneet kautensa upeasti Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla, Blomroos Jonesboro Openissa sijoittuen kolmanneksi ja Salonen Memorial Championshipissa voittaen turnauksen. Viime vuonna Blomroos nappasi kiertuevoiton lisäksi EM- ja SM-kultaa, Salonen puolestaan EM- ja SM-hopeaa sekä Major-turnaus Konopiště Openin mestaruuden.

Henna Blomroos on naisten avoimen luokan puolustava kiertuemestari. Kuva: SFL / Sebastian Ratu

Myös masteriluokkissa on mukana joukko hallitsevia kiertuemestareita: 40-vuotiaissa naisissa (FP40) Kristiina Sylman (Talin Tallaajat), 50-vuotiaissa (MP50) Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) sekä 60-vuotiaissa (MP60) Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf). 50-vuotiaiden kilpailuun on ilmoittautunut mukaan myös muun muassa järjestävän seuran Talin Tallaajien Kari Vesala, joka on voittanut henkilökohtaisia Suomen mestaruuksia eri luokissa peräti yhdeksän kappaletta.

Yleisöllä vapaa pääsy – mukavaa ohjelmaa kevätpäivän viettoon

Kilpailu koostuu kolmesta kierroksesta, joista kaksi ensimmäistä pelataan lauantaina ja viimeinen finaalikierros väliaikalähdöin sunnuntaina. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailuja. Kilpailuiden seuraamisen lisäksi paikalle saapuvalle yleisölle on tarjolla muutakin mukavaa toimintaa, esimerkiksi puttikisailua.

Sunnuntain finaalikierrokselle suunnataan väliaikalähdöin seuraavassa järjestyksessä klo 7.30 alkaen, lähdöt 10 minuutin välein: MPO (pl. top 20), MP60, MP50, FP40, MP40, FPO ja MPO (top20).