Prodigy Disc Pro Tourin finaali Heinolassa 3.-5.9.2021

Heinolan Lords of Disc Golf  isännöi Prodigy Disc Pro Tourin päätöskilpailua 3.-5.9. Heinolan DiscGolfPark Worldissä.

Kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta kisaan erityisesti rakennetulla Championship-layoutilla, joka julkaistiin kisaviikon tiistaina ja jolla pelataan nyt aivan ensimmäistä kertaa. Rata poikkeaa totutusta Kippasuon radasta niin paljon, että voidaan sanoa, ettei kenelläkään ole kotikenttäetua ja kaikilla on edessä aivan uusi haaste. Pelaajat kuvailevat rataa kauniiksi ja haastavaksi ja odottavat, että yllätyksiäkin voi olla luvassa.

Avoimessa luokassa kilpailun suurin ennakkosuosikki on järjestävän seuran Ville ”Kippasuon kuningas” Ahokas. Kovimpina kantoina kaskessa Ahokkaalla ovat kiertueen pisteissä toisena oleva tuore Euroopan mestari Niklas Anttila (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi), kolmantena oleva Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja neljättä paikkaa pitätä Seppo Paju (Fore Turku). Kiertueen voiton jo varmistanut Väinö Mäkelä (Dark Flight Disc Golf, Hyvinkää) ei ole mukana, vaan on matkalla USA:n tourille pelaamaan.

Naisten luokassa kaikki Suomen kärkipelaajat ovat paikalla: tourin voiton varmistanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf), Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja yhteiskilpailussa kolmantena oleva Heidi Laine (Lahden Frisbeeclub) ovat tuttuun tapaan suurimmat suosikit.

Myös masters-luokissa tullaan näkemään erittäin kovatasoista peliä. Masterit jatkavat Heinolassa toisen viikon putkeen, sillä samassa paikassa pelattiin Mastereiden SM-kisat edellisellä viikolla.

Masterit-40-luokan kiertueen voittava Juhani Vainio (Tampereen frisbeeseura) ja toisena oleva Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ovat varmasti viime viikosta sisuuntuneita ja ovat kamppailemassa tiukimmin kärjestä tässäkin osakilpailuissa.

Nelikymppisten naisten luokassa tuore Suomen mestari Nina Rajala (Järvenpään Disc Golf) on selkeä ennakkosuosikki.

Masterit-50-luokassa suurimmat ennakkosuosikit ovat kiertueen kärkinimet Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf) ja Patrik Ekström (Ekenäs IF) sekä tuore SM-hopeamitalisti Jori Löytynoja (OFS),

Masterit-60-luokassa Seppo Kuikka (Talin Tallaajat) saa haasteen Ilari Niemipellolta (7k).

Kaikkina päivänä kierrokset alkavat klo 8.00. Yleisö on on tervetullutta seuraamaan kilpailua turvavälit ja hyvä hygienia huomioiden.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Mediavastaava Jere Pohjankoski
0447270901 / jere@ldg.fi

Kilpailunjohtaja Ville Lapinmäki
044 7270901 – ville@ldg.fi

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Tourin yhteispisteet: https://discgolfmetrix.com/1591810