Prodigy Disc Pro Tourin kiertuevoittajat ratkaistaan Lahdessa

Tämän vuoden Prodigy Disc Pro Tourista on jäljellä enää sen päätösosakilpailu Lahdessa. Mukkulan DiscGolfParkissa nähdään 1.-2.9.2018 huippujännittävä finaali, jossa ratkotaan samalla myös neljästä osakilpailusta koostuvan kiertueen kokonaisvoittajat. 

MPO

Miesten avoimessa (MPO) kokonaistilannetta ennen viimeistä osakilpailua johtaa kiertueen avausosakilpailun Tammisaaressa voittanut Ville Ahokas (Lords of DiscGolf, Heinola). Ahokas on kerännyt kolmesta osakilpailusta yhteensä 262,5 pistettä.

Ville Ahokas johtaa MPO:n kokonaiskiertuetta ennen finaaliosakilpailua Lahdessa. Kuva: SFL / Anette Bergström

Toisena kokonaistilanteessa on tämän vuoden avoimen luokan SM-hopeamitalisti ja MP40-luokan EM-hopeamitalisti Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) 234 pisteellä. Hirsimäen seurakaveri, vuoden 2018 Suomen mestari Leo Piironen on puolestaan kokonaispisteissä kolmantena (217,5 p) ja kaksi viimeisintä osakilpailua voittanut Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa) neljäntenä (200 p). 

FPO

Naisten avoimessa (FPO) kaikki Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailut on voittanut tänä vuonna luokan tuore Euroopan mestari Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Blomroosin pistepotti kiertueelta on näin ollen täydet 300 pistettä. Toisena on Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen 240 pisteellä ja kolmantena Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) 182 pisteellä.

FPO:n kärkinimi kiertueella on Henna Blomroos. Kuva: SFL / Oskari Forstén

MP40

40-vuotiaissa (MP40) johtopaikkaa pitää hallussaan Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) 205 pisteellä. Vain 2,5 pisteen päässä väijyy kuitenkin Hämeenlinnan Discaajien Marko Hämäläinen. Kokonaiskiertueen voitosta voidaan odottaa nähtävän siis erittäin jännittävä ja tiivis kamppailu ainakin näiden kahden pelaajan välillä. Kolmantena kiertueella on  edellisen osakilpailun Turussa voittanut Ville Piippo (Team Hippo) 172,5 pisteellä.

Teemu Holappa on MP40-luokan piikkipaikalla. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

FP40

40-vuotiaissa naisissa (FP40) kiertueen voitto on kahden kauppa. Ennen Lahden päätösosakilpailua sekä Kirsi Kaikkosella (Hangon Hyrskyt) että Kristiina Sylmanilla (Talin Tallaajat) on kasassa 180 pistettä. 

Kristiina Sylman (vas.) ja Kirsi Kaikkonen (oik.) jakavat FP40-luokan kiertuejohtoa. Kuvat: SFL / Marika Salmi

MP50

50-vuotiaiden (MP50) kiertueen kärkipaikalla on Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) 180 pisteellä. Wirmo DiscGolf Mynämäkeä edustava Mikke Haaranen ei ole kuitenkaan kaukana 172,5 pisteellään. Kolmantena on Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k, Turku) 137,5 pisteellä.

Jouni Leskinen (MP50). Kuva: SFL / Marika Salmi

MP60

60-vuotiaissa (MP60) kiertuetta johtaa luokan tuore EM-hopeamitalisti Markku Tohni 280 pisteellä. Oulussa ja Turussa osakilpailuvoitot napannut Tohni on kärkipaikalla 135 pisteen erolla toisena olevaan Ari Salmiseen (Frisbeegolf Forssa). Tohni on käytännössä jo varmistanut kokonaiskiertueen voittonsa, sillä Tohni ja Salminen eivät ole ilmoittautuneet mukaan Lahteen.

Markku Tohni (MP60). Kuva: SFL / Marika Salmi

Pistetilanne kokonaisuudessaan.