Prodigy Disc Pro Tourin mediatuotannosta

Arvon frisbeegolfyleisö,

Olemme iloksemme huomanneet, että Prodigy Disc Pro Tour (myöhemmin PDPT) ja sen mediatuotanto on viime aikoina herättänyt sosiaalisessa mediassa ja radoilla paljon
keskustelua. Vaikeiden aikojen keskellä mediatuotannolla on ollut aiempaakin suurempi rooli, kun kisatapahtumista ei ole päässyt nauttimaan paikan päällä. On ollut hienoa huomata, että PDPT kiinnostaa suurta yleisöä ja etenkin, että sen mediatuotantojen kehittäminen tuntuu olevan monelle tärkeä asia. Myös Prodigy Disc Europelle PDPT ja sen mediatuotanto ovat hyvin lähellä sydäntä ja pyrimme jatkuvasti kehittämään niitä.

Haluamme kiittää kaikesta palautteesta, se on hyvin arvokasta jatkon kannalta! Aloittaessamme yhteistyön Suomen frisbeegolfliiton kanssa Suomen Pro Tourin pääyhteistyökumppanina neljä vuotta sitten, ajat olivat hyvin erilaiset. Frisbeegolfin asema yhteiskunnassa oli merkittävästi pienempi ja esimerkiksi maamme kärkikiertueelta ei juurikaan tuotettu mediaa.

Koko yhteistyökumppanuutemme aikana meillä on ollut PDPT:lle kolme tärkeää tavoitetta;

  • Nostaa frisbeegolfin asemaa yhteiskunnallisesti,
  • tuoda huippufrisbeegolf jokaisen nautittavaksi paikan päällä
    tapahtumissa tai eri sosiaalisen median kanavien kautta, sekä
  • luoda maamme kärkipelaajille mahdollisuuksia harjoittaa ammattiaan sekä kehittyä kohti kansainvälistä kärkeä.

Näissä tavoitteissa olemme onnistuneet ja haluamme kiittää jokaista, joka on ollut kantamassa kortensa kekoon. Olemme kuluneiden vuosien aikana saaneet kunnian työskennellä satojen intohimoisten ja tinkimättömien toimijoiden kanssa. PDPT on ollut merkittävä tekijä suomalaisen frisbeegolfin kehityksessä ja tästä iso kiitos kuuluu kaikille seuratyöntekijöille ja talkoolaisille, jotka ovat rakentaneet upeita tapahtumia, Disc Golf Finlandille ja NBDG:lle jotka ovat paiskineet lukemattomia tunteja töitä tuodakseen katsojille huippulaatuista frisbeegolftuotantoa, sekä tietysti pelaajille unohtumattomista urheiluhetkistä. Toivommekin katsojien muistavan, että puolen tunnin kisataltioinnin takana on satoja, ellei tuhansia työtunteja.

PDPT on ollut Prodigy Discille jokaisena vuonna merkittävä markkinointikulu. Näillä panostuksilla olemme onnistuneet kehittämään PDPT:n uudelle tasolle ja muun muassa tuomaan yleisölle jokaisella kaudella kaikkien aikojen laajimman eurooppalaisen frisbeegolftuotannon. Nykyään PDPT kiinnostaa jo suuria lajin ulkopuolisia yhteistyökumppaneita ja siitä uutisoidaan laajasti suurien suomalaisten mediatalojen julkaisuissa.

Kauden 2021 mediatuotantoja alettiin suunnitella loppuvuodesta 2020. Olimme kiitollisessa asemassa, sillä meiltä Suomesta löytyi kaksi huippulaatuista frisbeegolftuotantoa tuottavaa tahoa, jotka olivat molemmat kiinnostuneita
tuottamaan materiaalia PDPT:lta. Alusta asti meille oli selvää, että on pyrittävä ratkaisuun, jossa saadaan hyödynnettyä molempien tuottajien osaaminen yleisön eduksi. Budjetit venyivät, mutta löysimme lopulta ratkaisun, jonka ansiosta PDPT:lta tuotetaan taas tälläkin kaudella laajemmin mediaa, kuin Euroopassa koskaan aiemmin.

Tuotannot haluttiin jakaa selkeästi ja tarjouksia vertailtaessa kiinnitettiin huomiota ennen kaikkea tarjouksen kokonaisuuteen. Kokonaisuuden ohella tärkeitä yksittäisiä seikkoja olivat laatu, jakelun laajuus, tuotannon laajuus, tuotantovarmuus sekä tuotantonopeus. Nämä kaikki ovat seikkoja, jotka olivat aiemman palautteen ja tutkimusten perusteella yleisölle tärkeitä. Tärkeää oli myös, että molemmilla toimijoilla on valmius kasvaa PDPT:n mukana ja vastata jatkossa kasvavaan kysyntään sekä
vaatimuksiin.

Olemme ylpeitä PDPT:sta ja sen mediatuotannon nykytilasta, sekä kaikkien
yhteistyökumppaniemme työnjäljestä. Emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan
tinkimättömänä tavoitteenamme on jatkaa kehityksen tiellä.  Saatu palaute on PDPT:n kehittämiseen arvokas työkalu ja kehitämme toimintaa ja touria palautteen perusteella koko ajan.

Haluamme kiittää jokaista palautteensa antanutta sekä keskusteluun osallistunutta!

Mukavaa frisbeegolfkesää,

Eetu Rantanen
Markkinointipäällikkö
Prodigy Disc Europe