Prodigy Disc Pro Tourin kakkospäivä toi muutoksia tilanteisiin

MP40 edelleen täysin avoin

Lauantaina ensimmäisenä radalla olivat nelikymppiset masterit. MP40-luokan kilpailun kärkipaikalla ovat tasatuloksessa Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura) ja Ville Piippo (Team Hippo) yhteistuloksella par. Ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Kankaanpään Tomoottajien Tapani Aulu on yhden heiton päässä yhdessä Timo Katajanheimon (Talin Tallaajat) kanssa. Yhteensä 9 heittäjää on 5 heiton sisällä, eli peli on aivan auki.

FP40-luokassa  Järvenpään frisbeegolfin Nina Rajala (+22) teki pienen pesäeron Susanna Virtaseen (+26) (Ekenäs IF) ja Riitta Savolaiseen (+30) (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset).

Avoimessa luokassa liikettä

Kristian Kuoksa (Oulun frisbeeseura) teki kärjen takaa jättimäisen nousun pelaamalla 10 alle parin. Maaliin tullessaan Kristian oli noussut sijalta 24 peräti kärkeen ja piti sijoitustaan pitkään ja nousi lopulta viidenneksi. Ensimmäisenä hänet ohiti kymmenenneltä sijalta päivään lähtenyt hallitseva Suomen mestari Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) jonka lähes puhdas kierros (-9) sisälsi vain yhden bogeyn radan viimeisellä väylällä. Kilpailun kärkikorttiin kipusi myös kolme edellistä touria voittanut Väinö Mäkelä (Dark Flight Disc Golf), jolla myös kierroksen ainoa bogey löytyi kortista viimeisen väylän kohdalta.

Kilpailun kärkeen nousi kolmossijalta Lord of Disc Golfin Ville Ahokas yhteistuloksella -14. Finaalikierroksen kärkinelikkoon mahtuvat myös Anttila -13, Mäkelä -12 sekä Joonas Aalto -12 (Fore Turku).

Miesten kärki pelaa sunnuntaina noin klo 16.30-19.00

Blomroos ja Salonen jatkavat tasaväkisesti

Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja  Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) pelasivat myös toisen päivän tasaisesti vuorotellen kärjessä. Eroa kolmanteen on tullut jo yli 10 heittoa, joten naisten luokan voitto ja 100 tour-pistettä on kahden kauppa sunnuntaina päätöskierroksella. Kolmannesta sijasta kamppailee vielä 8 kilpailijaa 10 heiton sisällä, joten sijoituksista on luvassa hyvä kilpailu.

Henna Blomroos väylällä 12. Kuva: Aino Paju / SFL

MP50 ja MP60 -kierrokset ovat vielä kesken. Näiden luokkien lopputulokset myöhäisillassa tulospalveluissa.

Sunnuntain finaalikierroksen lähdöt ovat alustavan aikataulun mukaan 15 minuutin välein klo 7.30 alkaen.

Näin seuraat Talin osakilpailua

Talin osakilpailu ei ole avoin yleisölle johtuen vallitsevista koronarajoituksista. Kilpailutapahtumia voi seurata kuitenkin livetulospalvelun ja  sosiaalisen median kanavien välityksellä. Lisäksi kultakin kilpailupäivältä tullaan tekemään videotuotantoa.

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kilpailujen aikataulut

Päiväkohtaiset alustavat aikataulut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi/paivakohtaiset-aikataulut/