Talin osakilpailu järjestään / Helsinki event confirmed

Frisbeegolfin kotimainen ammattilaiskiertue ProGdigy Disc Pro Tour käynnistyy Talin Frisbeegolfpuiston radalla Helsingissä. Helsingin kaupungin terveysviranomaiset hyväksyivät tourin koronaturvallisuussuunnitelman ja antoivat vihreää valoa kilpailulle, joten kisa päästään pelaamaan suunnitellusti 14.-16.5.

Kilpailun ratana on Talin Frisbeegolfpuiston 18-väyläinen rata, jota on muokattu kilpailua varten tavanomaista haastavammaksi.

Ilmoittautuminen aukeaa heti kun mahdollista. Ilmoittautumisvaiheet ovat normaalia lyhyemmät. Ratakartta julkaistaan Metrixissä samalla kun ilmoittautuminen avataan.

Kilpailu ja korona

Koska Prodigy Disc Pro Tour katsotaan ammattilaisurheiluksi, viranomaiset ovat antaneet luvan järjestää kilpailu. Tiettyjä ehtoja on kuitenkin noudatettava.

Talin Frisbeegolfrata on kilpailun aikana vain järjestäjien ja kilpailijoiden käytössä. Yleisöä ei alueelle voida valitettavasti päästää, mutta kilpailua voi seurata jälkilähetyksenä julkaistavilta videoilta. Videotuotanto tulee olemaan sekä MPO:n että FPO:n puolelta kattavampaa kuin koskaan ennen.

Lisäksi tuloksia voi seurata sekä Disc Golf Metrixissä että UDiscissä, jotka molemmat ovat käytössä tourilla koko kauden.

Myöskään pelaajien henkilökohtaiset avustajat, kuten caddyt eivät valitettavasti ole sallittuja mikäli hygienia- ja turvavälimääräyksien noudattamista ei pystytä takaamaan. Poikkeuksen tähän muodostavat alle 13-vuotiaat pelaajat, joiden mukana pitää olla yksi huoltaja tai muu caddiena toimiva henkilö ryhmän mukana.

Kasvomaskit: Viranomaisohjeiden mukaan turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia, erityisesti maskisuositusta tulee noudattaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaajan tulee pitää mahdollisuuksien mukaan kasvomaskia urheilusuorituksen aikana.

Luonnollisesti tilanne on edelleen hyvin epävarma ja viime hetken muutokset ovat mahdollisia.


Green Light for Prodigy Disc Pro Tour Helsinki

The tour will start as planned on May 14 to 16. After review of the tour corona mitigation measures the local health officials gave the permission to run the event. The sign ups for the tournament will start as soon as possible on Disc Golf Metrix.

The event will be played without spectators and caddies and players are required to use face masks and keep a 2 m distance.

The fans will be able to follow the tournament both on Metrix and UDisc and there will be more video coverage than ever before.

Other changes may be needed if the covid situation changes.