Tampereen kisassa tutut voittajat

Lehtinen johti alusta loppuun

Lauri Lehtinen (Jyväskylän liitokiekkoilijat) ei antanut muille mitään mahdollisuuksia sunnuntainakaan. Toisena lähtenyt Väinö Mäkelä (Dark Flight Disc Golf) yritti kovaa loppukiriä ja pelasikin ensimmäiset 6 väylää 4 alle parin, mutta se ei riittänyt kaventamaan eroa yhtään, koska Lehtinen pelasi täsmälleen samat tulokset joka väylälle. Jo tässä vaiheessa oli selvää, että voitto oli kahden kauppa. Mäkelä pelasikin viimeisen päivän parhaan kierroksen (-5) mutta eroa jäi lopulta kolme heittoa. Kolmanneksi nousi Seppo Paju (Fore) kolme heittoa Mäkelän takana.

”Mukava oli päästä pitkästä aikaa kilpailemaan Suomen haastavimmalla radalla. Ensimmäisellä kierroksella sain pelattua itseni selkeään johtoon jota sain pidettyä loppuun asti. ”

Lehtisen mukaan tasaväkinen kisa ratkesi käytännössä väylään 15, jonka jälkeen hän tunsi että ero (7 heittoa) riitäisi varmasti loppuun asti. Voiton avaimeksi Lehtinen nosti erinomaisesti toimineet midariheitot sekä liki täydellisen puttipelin.

Salonen vakuuttavaan voittoon

Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) ja Henna Blomroos (Rauman frisbee) kävivät molemmat kärkipaikalla sunnuntain kierroksen aikana, mutta viimeisen kierroksen takaysillä Salonen käänsi pelin itselleen, kuten edellisessä osakilpailussakin. Salosen voittotulos +11 on todellista maailmanluokkaa, sillä se antaa PDGA-rating-keskiarvoksi 986, mikä on 20 pistettä yli Salosen oman ratingin, jolla hän on maailmanlistan kolmosena. Myös Blomroosilla on tällä hetkellä täsmälleen sama 966 rating ja hänkin pelasi yli oman ratinginsa. Eli molempien naisten nousu kohti maailman ykköspaikkaa sen kuin jatkuu. Tampereen osakipailun kolmospaikan otti nimiinsä Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolf).

Salonen kertoi hieman huolestuneensa lauantaina kun lähipeli ei toiminut, mutta sunnuntaille putti löytyi ja Salonen sai omien sanojensa mukaan taas pelattua omaa rentoa peliä.

Vainio, Vesala, Savolainen ja Kuikka mastersluokkien voittajat

FP40-luokassa Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) piti piikkipaikkansa, vaikka takaa tultiin lopussa lähelle. Soile Mutikainen (Disc Golf Hyvinkää) kavensi eroa kuudella heitolla ja kolmanneksi pelannut Susanna Virtanen (Ekenäs IF Disc Golf) peräti 10 heitolla, mutta sijoitukset eivät lopulta enää muuttuneet.

Tasaisessa MP40-luokassa kärkikortti kamppaili tasaisesti varsin hyvillä tuloksilla ja sijoittuivat kaikki viiden joukkoon. Mutta voittaja tuli kuitenkin kakkoskortista, sillä järjestävän seuran (TFS) Juhani Vainio nousi upealla kaksi alle parin kierrostuloksella vitossijalta voittoon. Usein ennenkin kovia nousuja tehnyt Vainio (+8) voitti lopulta kahden heiton erolla toiseksi sijoittuneen Rauman frisbeen Erkka Leivon (+10) ja kolmella heitolla seurakaverinsa Tampereen frisbeeseuran Ville Ahlbergin (+11).

Vainio kommentoi voittoaan vaatimattomaan tyyliinsä sanomalla että tänään rata oli helppo. Vainio nousi samalla tourin kärkeen.

MP50-luokassa peli pysyi jännänä viimeisen väylän viimeisiin putteihin. Kärjessä sunnuntaihin lähteneen Jori Löytynojan sijoitusheitto ei pysynyt viimeisellä greenillä, joten hänen oli tyyminen bogiin ja kakkossijaan kun Talin Tallaajien Kari Vesala otti parin ja voiton yhden heiton erolla. Kolmanneksi sijoittui Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf)

60-vuotiaat voitti vakuuttavasti Seppo Kuikka (Talin Tallaajat) 15 heiton erolla Jari Väyryseen (Bats). Samat herrat taistelevat myös protourin kokonaiskisan voitosta.

Tampereen osakilpailu oli viiden kilpailun kiertueen toinen osakilpailu. Tour jatkuu Turussa 11.-13.6.

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Tourin yhteispisteet

https://discgolfmetrix.com/1591810